Гласувайте с преференция за кандидатите русофили! – обръщение на НД „Русофили“ по повод изборите за Европейски парламент

ОБРЪЩЕНИЕ

на Национално движение „Русофили“

Гласувайте с преференция за кандидатите русофили!

Уважаеми избиратели,

На 25 май 2014 г. ще изберем 17 български граждани за членове на Европейския парламент.
Изборите ще са по нов Изборен кодекс, който допуска преференциално гласуване за един кандидат от всяка листа. За да бъде ефективна преференцията кандидатът трябва да събере не по-малко от 5 на сто от гласовете, подадени за съответната листа.
НД „Русофили“ е убедено, че достойното ни място в Европейския съюз е непостижимо без достойно стратегическо партньорство с Русия, без съхраняване и развитие на хилядолетните ни духовни връзки с православния и славянския мир. Това убеждение споделя значима част от българските граждани – тези, които имат историческа и родова памет, които милеят за братските връзки между българския и руския народ.
Повече от две десетилетия тези връзки са подложени на ожесточена атака от кръгове в страната и чужбина, които изопачават мястото и ролята на Русия в съвременния свят, в частност – в днешната украинска криза. Представят превратно отношението й кьм България.
Ето защо предстоящите европейски избори са изключително важни. От това кои хора ще вземат решенията в Европейския парламент и в Европейската комисия ще зависи дали ще имаме единна и просперираща Европа, която обединява енергията и мощта на страните в ЕС, но и на тези извън него, които принадлежат на европейското пространство.
Можем да повлияем на този процес, като изберем за членове на ЕП хора, които разбират, че българският национален интерес, така както и европейският, изискват отношенията между ЕС и Русия да се градят на основата на сътрудничеството, а не на противопоставянето. Да изберем български евродепутати, които са убедени, че европейската ни интеграция трябва да се развива паралелно и непротиворечиво с укрепването на традиционните българо-руски отношения.
Ние даваме своята подкрепа персонално за:
– Александър Симов – член на ИБ на НД „Русофили“ и силно русофилско перо, № 8 в листата на Коалиция за България ( №15);
– проф. Андрей Пантев – член на Консултативния съвет на НД„Русофили“, № 9 в листата на Коалиция за България.
– Пламен Чернев – кмет на Сухиндол, основател на клуб на движение „Русофили“, № 11 в листата на Коалиция за България;
– проф. Станислав Станилов – зам. председател на НД „Русофили“, активен трибун в русофилската тематика – № 4 в листата на ПП „Атака“( 20).

Гласувайте с преференция за кандидатите русофили!