Германските власти планират да увеличат броя на депортираните бежанци

Германското правителство планира занапред да използва за депортирането на бежанци, чиито молби за убежище са отклонени, не само пътнически самолети, но и военно-транспортни Transall и пилоти на бундесвера. Това се прави с цел да се ускори депортацията на лица, които нямат право да останат във Федералната република, съобщава „Билд“, позовавайки се на правителствени източници. Според изданието ведомството на федералния канцлер е информирало администрацията на федералните провинции за тези си намерения. Това е станало по време на телефонна конферентна връзка, уточнява ДПА.

„Билд“ съобщава, че федералните и местни власти планират през следващите седмици да увеличат броя на депортираните бежанци. В тази връзка Берлин форсира преговорите със страните, откъдето тези бежанци пристигат. Бежанците, които не са получили правото да останат в Германия, няма да бъдат информирани от властите за тяхното принудително изселване, за да не им се даде възможност да избягат или скрият. Сред останалите планирани мерки са създаването на транзитни зони за бежанци край границите на Германия, ускоряването на процедурата изселване на мигранти, отмяната на забраната за депортиране през зимния период.

Правителството ще преразгледа хуманитарните критерии, според които на мигрантите е разрешено временно да пребивават на територията на ФРГ и рязко ще ограничи възможностите за обжалване на решенията за депортация.

Източник: БГНЕС.