Геноцидът в Славянск

В Славянск става истински геноцид на мирно население. Все повече информация от очевидци на зверствата и ужаса, успяли да избягат от града, се проточва в интернет. Хората молят за максимален репост и помощ.

Ето какво гласи едно от многото съобщения на местни жители на Славянск:
„… Дойдоха украински войски. Те разполагат със сведения, кой е сътрудничил с опълченците, кой им е помагал с храна и вода дори. Хванаха една жена и мъж, вързаха им краката за един БТР и започнаха да ги влачат по площада, след това ги хвърлиха в една кола и откараха някъде. По-късно влезнаха в апартамента им и взеха 6-годишното им дете, изнесоха го на площада, приковаха го към една рекламна стойка. Детето вися докато не докараха бащата. Когато той  дойде, те го разстреляха пред очите на всички. Това видяха и Игор с 12-годишната му дъщеря. Момичето получи шок и започна да заеква, сега говори трудно, а е на 12! Игор веднага събра най-необходимото и заедно със съпругата и дъщеря си заминаха в Белгород. Не разказах за най-важното, а именно как действат тези хора: те влизат в апартаментите и къщите на хората, ходят с кучета, разстрелват без съд и следствие всички мъже на възраст до 35 години. Без разговори, без разпити за Украйна или за Новорусия. Това не ги интересува… Просто разстрелват пред очите на семействата. Разстрелват майки и бащи на опълченците, семействата им. Всичко това се случваше вчера и онзи ден… хората са в шок. Оказа се, че бомбардирането е много по-хуманно от това, което се случва в момента в Славянск. По улиците, в жилищата лежат трупове и никой не ги събира, никой не ги регистрира, не брои…“, споделя жителка на Славянск. Градът продължава да бъде под неспиращ артилерийски обстрел от установки „Град“, гаубици и миномети.

Геноцидът в Славянск0Тази нощ, в резултат на обстрела е загинала мирна жителка. Съпругът й е събирал тялото й буквално по п..Геноцидът в Славянск