В Украйна започва повсеместен геноцид

Свидетели сме на стратегическа енергийна война, каза проф. Нина Дюлгерова в „Добро утро, България!“ по TV7
Официален Киев прави всичко друго, но не и да омиротвори ситуацията. В Украйна започва повсеместен геноцид, а ескалацията на напрежението е провокирана от САЩ, чиято далечна цел е да дестабилизират Русия и Европейския съюз. НАТО пък е доволно от създалата се ситуация, защото отново намери причина да продължи да съществува, след като месеци наред се чудеше какво да прави. Така експертът по енергийна геополитика проф. Нина Дюлгерова коментира в „Гореща точка“ по TV7 кървавата баня в Украйна.

По думите й т.нар. сепаратисти всъщност са федералисти, които се борят за живота си и за оцеляването на Украйна, но Украйна равнопоставена, многоезична и многокултурна и Киев, който гледа на всички поравно.

Зад братоубийствената война в страната тя видя енергийните интереси на САЩ, които искат да отстранят превърналата се в монополист на европейския енергиен пазар Русия и да наложат шистовата технология за добив.

„Много е странно, че когато има атака от страна на Киев, автоматично излизат официални говорители във Вашингтон и обвиняват Русия за ескалацията и говорят за засилване на санкциите…

Обикновено има ескалация на ситуацията, когато идва някой високопоставен американски служител. Досега след всяко такова посещение имаше ескалация. Това е умишлено провокирано от американците. Говорим за провокация и диверсия, която предизвиква и ескалира противопоставянето между Източна и Западна Украйна“, заяви тя.

Свидетели сме на стратегическа енергийна война, категорична беше проф. Дюлгерова.

Тя обаче изключи възможността това да подпали мира в Европа, защото конфликтите остават в рамките на регионалното. Нито Русия ще влезе в Украйна, нито НАТО, въпреки войнствената реторика на Алианса, смята експертът. По думите й НАТО просто си намери нова цел и се съживи след месеците застой.

Вижте целия коментар на проф. Нина Дюлгерова за кризата в Украйна от гостуването й в „Гореща точка“ по TV7.