В Славянск убиха италиански журналист

Италианският журналист Андреа Рокели и неговият преводач Андрей Миронов са убити в село Андреевка в района на украинския град Славянск, предаде РИА Новости, позовавайки се на съобщение на Донецката народна република, публикувано на страницата й в Туитър.

По-рано представител на щаба на народното опълчение на Славянск каза пред РИА Новости, че в събота вечерта в района на града е бил убит италиански журналист и неговият преводач, а един репортер от Франция е ранен. Имената им обаче не се споменаваха.

„В село Андреевка са убити журналистът Андреа Рокели и неговият преводач Андрей Миронов”, се казва на страницата на Донецката народна република в Туитър. Това е първият случай на смърт на журналист в хода на конфликта в Югоизточна Украйна.

Италианската агенция ANSA, позовавайки се на информирани източници, също назовава убития Андреа Рокели – 30-годишен фоторепортер, работил в зоната на военните действия.

Посолството на Италия в Киев се опитва да провери информацията, съобщи италианското външно министерство.

Днес на фона на високо напрежение в Украйна ще се проведат предсрочни президентски избори, които се смятат за ключови за нейното бъдеще след месеци на трусове, които ескалираха до гражданска война. Вотът, който ще се проведе днес, идва на фона на нестихващи сблъсъци, предимно в източните райони.