В САЩ разгромиха русофобска статия във Washington Post

Американският вестник Washington Post пусна статия, която нарича Русия „враждебна държава” и налагаща на читателите обхваналата Вашингтон русофобия, пише American Conservative.

Според WP, Русия се придържа към ценности, които са „несъвместими с американските”. „Сферите на влияние се поставят над самоопределението, корупцията е над прозрачността, а репресиите са над демокрацията” – убеждава читателите WP за реалността в Русия.

Коментаторът на American Conservative обаче сочи с примери, че всичко това се отнася преди всичко за Америка.   Например що се отнася до „прозрачността”, обвинения в корупция звучаха и по адрес на „нашия човек” в Украйна Петро Порошенко, отбелязва American Conservative.

Изданието припомня накърнените „американски ценности” от съюзници на САЩ. Например няма да има санкции против Китай, защото е голям стокооборотът.

Говорят, че Русия нахлула в Грузия, всъщност Грузия нахлу в отделилата се от нея Южна Осетия и уби руски миротворци, припомня коментаторът. Обвиняват Москва, че си върнала Крим, но това стана след като в резултат на поддържания от Вашингтон преврат в Киев беше смъкната законно избраната власт.

„Ако САЩ започнат война с Русия, която старателно избягваха всички американски президенти в периода на Студената война, то ненавиждащите Русия ще се окажат в същия кръг на ада, в който са и безумците, разпалили Първата световна война” – обобщава American Conservative.

Източник: БЛИЦ