В Русия създадоха уникална система против телефонно подслушване

В Русия е разработена нова система, способна да предотврати подслушване по всички възможни канали за телефонна комуникация, заяви директорът на руската Междудържавна корпорация за развитие Иван Поляков, предаде ТАСС.

„Открихме решение, с което можем да гарантираме сигурността на разговорите, независимо от системите и стандартите на комуникация, които използвате. Това е много интересно решение. Смятаме, че то ще е търсено на пазара“, каза Поляков, без да разкрие повече подробности как функционира системата. Според него, компонентите ѝ са произведени директно от предприятията на Междудържавната корпорация за развитие, а не са закупени от други производители.

Идеята за разработката се ражда от собствените нужди на компанията. „Опциите на съществуващия пазар не можеха да ни задоволят като корпорация. Ето защо започнахме от самите себе си, а след това решихме да предложим продукта на пазара“, добави Поляков.

Междудържавната корпорация за развитие е учредена през февруари 2011 г. с цел развиване на научно-индустриално и високотехнологично сътрудничество в държавите от Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС). Тя е един от най-големите създатели и производители на защитени системи за комуникация и контрол в държавите от ОНД.