В Русия стартира първата търсачка и социална мрежа за православни

В Русия стартира първата търсачка и социална мрежа за православни. Интернет порталът представлява нов формат на интерактивен православен ресурс, с възможност за общуване и универсална търсачка в база данни, предаде ТАСС.

Създателят на портала Юрий Гримов разказа, че в rublev.com може да се зададе въпрос на свещеник, да се ползва визуален, разбираем и удобен за всеки православен календар, както и да се изпрати картичка за имен ден. Търсачката лесно и бързо намира молитви, икони, църкви, жития на светци и други. Цялата тази информация може да се открие на сайта rublev.com.

Потребителите могат да публикуват на сайта свои материали: снимки, видеозаписи, описания на църкви или манастири, да прочетат интервюта с известни хора, да се запознаят с новините от света на християнството, както и с блоговете на историци и свещеници.

Също така, Гримов поясни, че новият портал засега работи в изпитателен режим и „ще набере скорост след около 3 месеца”. За функционирането на новия сайт ще помагат благотворители.