В Русия произведоха бойни пускове на ракети със стратегическо предназначение (Видео)

Надводните и подводните сили на Военноморския флот на РФ в хода на плановата проверка на системата за управление произведоха ракетни пускове, съобщиха на 30 октомври от управлението на пресслужбата и информацията към министерството на отбраната на РФ.

„Ракетните подводни крайцери със стратегическо предназначение от Северния флот „Брянск“ и от Тихоокеанския „Подолск“ изстреляха балистични ракети от акваториите на Баренцово и Охотско море. Екипажът на ракетния катер „Велики Устюг“ от Каспийската флотилия изпълни стрелба с крилата ракета „Калибър“ по учебна цел“, се казва в съобщението.

Освен това, в рамките на плановата проверка са изстреляни и междуконтинентална балистична ракета „Топол“, крилати ракети от стратегическите ракетоносци Ту-160 и оперативно-тактическия комплекс „Искандер“.

„Боен разчет на РВСН извърши пуск на междуконтинентална балистична ракета „Топол“ от космодрума Плесецк. Стратегически ракетоносци Ту-160 осъществиха пускове на крилати ракети по наземни цели на полигоните Пембой (република Коми) и Кура (полуостров Кавчатка). Разчет на оперативно-тактическия комплекс „Искандер“ произведе пуск на крилата ракета по цел на полигона Капустин Яр“, съобщиха още от ведомството.

В мероприятията са участвали съединения и военни части от Ракетните войски със стратегическо предназначение, Северния и Тихоокеанския флот, Каспийската флотилия и Далечната авиация.

„В хода на тренировката бе проверена надеждността на преминаването на учебно-бойни заповеди и сигнали по цялата линия на управление – от Националния център за управление на отбраната на РФ до командните пунктове на съединенията и военните части включително“, отбелязаха още от руското военно ведомство.