В Русия може да се появи Ден на вежливите хора

Ден на вежливите хора може да се появи в Русия. Предлага се новият празник да бъде посветен на военните, които са контролирали безопасността на хората по време на референдума в Крим, пише в. «Известия» в петък.

Полуостров Крим се присъедини към състава на Руската Федерация след референдума, проведен през март 2014 г. Тогава по-голямата част от населението на полуострова са гласували за отделяне на Крим от Украйна и присъединяване към състава на Русия. За безопасността на хората по време на референдума на територията на Крим се погрижиха така наречените «вежливи хора» – военни без отличителни знаци.

В Русия може да се появи Ден на вежливите хора1

По време на пряката линия на 17 април, руският президент Владимир Путин потвърди, че тези «вежливи хора» са представители на армията на Русия. От тогава изразът «вежливи хора» стабилно навлезе в политическата и битовата лексика на цяла Русия, а според експертите на РИА Новости, той постепенно се превръща в символ на руските Въоръжени сили. Във връзка с това, в Държавната Дума възникна предложение да се учреди паметна дата 7 октомври като Ден на вежливите хора. На този ден е роден настоящият президент на Русия Владимир Путин.

В Русия може да се появи Ден на вежливите хора2