В Москва се откри международен фестивал „Кръг от светлина”

Пътешествие в различни държави по-малко за един час, това представлява международиня фестивал „Кръг от светлина“

На 10 октомври в парк „Останкино“ се проведе церемонията по откриването на международния фестивал „Кръг от светлина“. Фестивалът се провежда вече за четвърти път. За това време московчаните заобичаха това празнично мероприятие, което зае осезаемо място в културния живот на столицата, предаде РИА Новости.

За четирите дни на фестивала на седем различни места професионалисти в областта на 2D и 3D-графиката ще правят мултимедийни и светлинни шоута. За фон ще послужат фасадите на историческите сгради и паметници на Москва.

Темата на фестивала е „Околосветско пътешествие“. Идеята ще бъде отразена във всички светлинни спектакли, които ще видят зрителите в града.

Фестиваль "Круг света" в Москве

«За този празник, за подготовката му са пристигнали най-добрите арт-художници от цял свят. Всеки от тях ще представи своето изкуство. А истинско изкуство е да превърнеш тази есенна нощ в цветна и светла. Обикновените и познатите за нас обекти, ще се превърнат в приказка със светлинно шоу. Поздравяваме ви с този голям празник! Фестивалът «Кръг от светлина» е открит!», каза на официалната церемония по откриването на фестивала кметът на Москва Сергей Собянин .

IV Московский международный фестиваль "Круг Света"