В Москва обявиха траур

Вчера вечерта числото на загиналите нарасна до 22 души. В момента московските доктори продължават да се борят за живота на пострадалите в тежката катастрофа в московското метро, предаде РИА Новости.

В Москва обявиха траур.

29 души се намират в 15 болници на руската столица. Много от пострадалите вчера след катастрофата отказали медицинска помощ, но днес някои от тях вече са потърсили такава. Травмите на пострадалите са основно черепни, костни, а също на гръдната и коремната част. Днес кметът на Москва обяви траур. Хора не спират да идват към метростанцията „Славянски булевард“, където полагат цветя и палят свещи в памет на загиналите.

В момента продължават възстановителните процеси на линията, която по план ще функционира отново още от утре. През това време по маршрута на метро линията се движат автобуси.

Напомняме, че във вторник на 15 юли, на станциите за връзка „Парк на Победата – „Славянски булевард” след рязко спиране на влака, три вагона дерайлирали. Официалният представител на следствения комитет на Русия Владимир Маркин съобщи на журналисти, че в близко време могат да се появят заподозрени и обвиняеми по делото за извънредното произшествие в московското метро.