В Крим пристигат новите „Бастиони“

Дивизия от брегови ракетни комплекси (БРК) „Бастион“ пристигат в Крим на мястото на аналогичните подразделения, командировани през октомври тази година в Сирия. Това съобщи в сряда (30 ноември) източник от силовите структури на полуострова, цитиран от „Взгляд„.

„Бастионите“ пристигат днес, за да сменят аналогичните подразделение, които се отправиха към Сирия през октомври. Те ще бъдат разположени в две области на полуострова“, каза събеседникът на РИА „Новости“.

Той поясни, че пристигащите „Бастиони“ са мобилни комплекси, които постоянно ще сменят точките си на дислокация и ще се местят по крайбрежието на Западен Крим (Севастопол-Евпатория) или в североизточната част на полуострова.

Преди месец стана ясно, че руските в Калининградския военен район са били подсилени с дивизион на бреговия ракетен комплекс „Бастион“. Комплексът „Бастион“ е предназначен за защита на морската брегова ивица в периметър над 600 км и за поразяване на надводни кораби от различен клас и тип, влизащи в състава на десантни съединения, конвои, корабни и авионосни ударни групи, както и на единични кораби и наземни радиоконтрастни цели в условията на интензивно бойно и радиолектронно противодействие.