В Кремъл не коментират слуховете, че в Сирия е загинал шести руски военен

В Кремъл не коментират появилите се в медиите слухове за това, че в Сирия е загинал и шести руски военен, предаде ТАСС. „Нищо не съм чул за това, – заяви пред журналисти прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. – Не знам що за структура е съобщила за това и на какво се основава тя“.

По-рано редица медии съобщиха за шести загинал в Сирия руски военнослужещ. Изданията, публикували информацията, се позовават на данни на организацията Conflict Intelligence Team.

Освен това, Кремъл призова всички страни в сирийския конфликт да проявят търпение на преговорите за разрешаване на кризата в страната.

„Никой не е очаквал лесни преговори и едва ли би било правилно така бързо да се губи търпение. То ще се изисква от всички страни. Процесът е сложен и вероятно ще бъде дълъг“, каза Песков.

Той отбеляза, че представителите на сирийското правителство и опозиционните сили са представили предложенията си на специалния посланик на генералния секретар на ООН за Сирия Стефан де Мистура.

„Русия последователно провежда линия на оказване на максимално съдействие за успешното развитие на междусирийските преговори, и безусловно руската страна ще продължи да заема и в бъдеще такава отговорна позиция“, добави Песков.