В Кремъл не коментират загубите за РФ при операцията в Сирия

В Кремъл не коментират загубите за РФ по време на антитерористичната операция в Сирия и  посъветваха журналистите да се обърнат към министерството на отбраната по този повод, предаде ТАСС.

„Не бих искал да отговоря на този въпрос“, каза прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в отговор на молба да уточни броя на загиналите руски военни в Сирия. „Съветвам ви да се обърнете към Министерството на отбраната“, добави той.

Песков припомни, че вчера на срещата с военните, участвали в операцията в Сирия, Путин е изброил имената на четирима офицери, загинали по време на изпълнението й. „Техните имена са известни, други той не е споменавал“, каза Песков.

Журналистите също така го помолиха да коментира информацията, публикувана в интернет от името на терористи от ИД, в която се твърди, че в боевете край Палмира участват руски военни.

„Атаката водят въоръжените сили на Сирия“, отговори Песков. „Операцията на ВКС на РФ позволи на въоръжените сили на Сирия значително да се укрепят и сега те са в състояние да продължат настъпателната операция“, отбеляза той.