В Красноармейск стрелба: има жертви

Вчера (11 май) в Луганска и Донецка области се проведе референдум за независимост. В град Краснойрмейск (Донецка област) пред сградата на градския съвет бойци от Националната гвардия на Украйна открили стрелба по мирни граждани, в резултат на което единият от гражданите е бил застрелян в тила, а друг ранен, съобщи УНН (украинска информационна агенция). Въоръжените бойци от батальона „Днепр” на украинската Национална гвардияса пристигнали в града, унищожили  пунктовете за гласуване, изгонили хората и отнели бюлетините. По този начин, референдумът в Красноармейск бе прекратен.

Има информация и за 2 ранени жители на село Бородиновка в Луганска област на Украйна. Според данни на журанлистите, хората са били ранени, когато се опитвали да не допуснат военна бронирана техника до избирателната секция в населеното място.

Напомняме, в неделя (11 май) в Донецка и в Луганска област в източната част на Украйна се проведе референдум за статута на регионите. Гласуването протече на фона на мащабната силова операция на властите в Киев.

В Красноармейск стрелба има жертви2