В Киев протестират срещу Коломойски

Няколко десетки души протестираха в Киев пред сградата на министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост срещу действията на украинския олигарх Игор Коломойски и неговите сподвижници, предаде РИА Новости.

По-рано подобна акция същите хора проведоха и пред сградата на „Нафтогаз Украйна“. Протестиращите били предимно млади хора, които държали плакати с надписи „Беня, вън!“, „Беня, върни, 10 млрд. данъци на държавата“ и др.

Както разказват участниците в протеста, те са разбрали за организирането му в социалната мрежа Facebook и са дошли, без да са част от някаква организация.

Акцията като цяло е преминала спокойно. Митингуващите споделят, че предстои подобен протест и пред сградата на министерския кабинет на Украйна.

В Русия по отношение на Коломойски, който редица медии определят като един от спонсорите на Евромайдана, във връзка със събитията в югоизточната част на Украйна е образувано наказателно дело по обвинение в използване на забранени средства и методи за водене на война.