В Екатеринбург самолет се сблъска в автомобил за превоз на багаж

Лек сблъсък между самолет на руската авиокомпания „Ural Airlines“ и превозно средство за транспортиране на багаж стана днес на летището в Екатеринбург, Западна Русия, предаде ТАСС.

На борда на самолета не е имало пътници в момента на сблъсъка и никой не е пострадал, съобщават руските медии. „Техническите служби на летището и на компанията извършиха контрол на машината. Те не откриха дефекти, които могат да застрашат сигурността на полета“, заяви Дмитрий Тиухтин, директор на комуникациите на летище „Колцово“ в Екатеринбург, третия по големина град в Русия от гледна точка на населението.

Самолетът излетя за Москва с два часа закъснение, уточняват руските медии.Президентът на френския петролен гигант „Тотал“ Кристоф дьо Маржьори загина в понеделник, когато неговият самолет „Фалкон“ се разби след сблъсък при излитането си със снегорин на московското летище „Внуково“. При инцидента загинаха още двама пилоти и една стюардеса. Следователите обвиниха ръководството на летището в „престъпна небрежност“.