ВЪЗВАНИЕ на членовете и симпатизантите на Славянското дружество в България към българската общественост

pic012Уважаеми сънародници,

Свидетели сме на безпрецедентна братоубийствена война между два братски славянски народа, дълго подготвена и провокирана в Украйна от претендентите за световно господство чрез насилствено налагане на народите нова колониална система. Както се случва много често в историята и в този случай те създадоха и хвърлиха в една безсмислена и опасна авантюра свои помагачи, които жертваха мира, суверенитета и независимостта на своята страна в името на егоистични интереси и непреодолени реваншистки домогвания.

Светът вижда, че това не е война само за надземните и подземните богатства на Украйна. Главната цел е неутрализирането на Русия и на нейните съюзници, в които претендентите за световно господство начело със САЩ и техните съюзници в Европа, виждат основния фактор за противодействие на тази безумна и дълбока авантюра.

Въпреки това битката между две коренно противоположни цивилизации продължава да взема своите жертви и причинява с нищо не предизвикани разрушения на сътвореното от украинския народ с участието и помощта на другите народи за изграждане на един по-добър, по-човечен, по-справедлив и съзидателен обществен строй. Загиналите невинни хора вече са повече от пет хиляди, а ранените надхвърлят десет хиляди. Непрекъснато се бомбардират градове и села, под руините на които намират своята смърт майки, деца и други невинни хора.

Буди основателно недоумение и възмущение в душите на милиони честни хора по света от двойните стандарти и непрекъснато разширяване на военните действия срещу готови да се жертват за достойнството на Родината си и за мирното бъдеще на новите поколения патриоти в обширни региони на украинската държава в непосредствена близост до държавните граници на Русия. В Донецк и Луганск всеки ден от телевизионния екран ни гледат невръстни деца, останали без родители, окървавени от ракетни удари майки търсят в руините изчезналите безследно синове и съпрузи, останали без дом и препитание възрастни хора търсят спасение в разрушени подземни помещения с надеждата да заговори най-после здравият разум на Европа, която продължава да остава безучастна към трагичната съдба на хиляди хора.

Ето защо руският народ отново показа на света верността си към своята страна и към мисията си като най-могъща славянска държава и се притече на помощ на своите братя и сестри, откъсвайки от своя залък и преодолявайки с достойнство последиците от санкциите, наложени от САЩ и ЕС на Русия заради проявената от нея хуманизъм и благородство.

Пред лицето на тези истини с трагични последици българските патриоти и приятели на руския народ не може да останат безразлични, с което биха поощрили агресорите отвън и отвътре в Украйна.

Обръщаме се с категоричен призив към Народното Събрание, Правителството и Президента, по никакъв начин да не бъде въвлечена България във военен конфликт срещу Русия и предоставяне на наша територия за плац дарм  на военни действия срещу която и да е славянска страна.

Уважаеми сънародници, симпатизанти на славянската идея и възпитани в дух на славянското добродушие, ние ви призоваваме:

НЕКА ВДИГНЕМ СВОЯ ГЛАС НА ПРОТЕСТ, ИЗПОЛЗВАЙКИ ВСИЧКИ ПОЗВОЛЕНИ ОТ ЗАКОНА СРЕДСТВА И ФОРМИ, В ЗАЩИТА НА СЛАВЯНСКИТЕ НИ БРАТЯ В УКРАЙНА И РУСИЯ;

ДА ПРИЗОВЕМ СВЕТОВНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ, ООН И ДРУГИТЕ МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДА ОСИГУРЯТ МИРА И МИРНОТО СЪЖИТЕЛСТВО НА НАРОДИТЕ В ТАЗИ ЧАСТ НА ЕВРОПА, ИЗПОЛЗВАЙКИ СВОИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА НЕЗАБАВНО СПИРАНЕ НА ОГЪНЯ, ЗА ДА СЕДНАТ СТРАНИТЕ НА МАСАТА ЗА ПРЕГОВОРИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДВАТА БРАТСКИ СЛАВЯНСКИ НАРОДА, В ТОВА ЧИСЛО И ХИЛЯДИТЕ БЪЛГАРИ, КОИТО ЖИВЕЯТ В ТЕЗИ ОБЛАСТИ.

От общото събрание на Славянското дружество в България

4 февруари 2015 г., София