Волен Сидеров: Трябва да бъде проведен референдум за членството на България в НАТО и ЕС

Лидерът на българската партия „Атака” Волен Сидеров предложи да бъде проведен референдум за членството на България в Северноатлантическия Алианс и Евросъюза, пише порталът WUFYS. В изказването си в парламента политикът заяви, че по-нататъшното членство в тези организации застрашава сигурността и икономиката на България.

„Западните глобалисти не приеха желанието на най-големия православен народ да живее достойно. Това застрашаваше печалбите и апетитите им за световна власт. Започна война срещу Русия, включваща икономически мерки и военни провокации”, каза Сидеров.

Според лидера на българските патриоти, отказът на Русия от „Южен поток” е следствие от непоследователната политика на София, която се огънала пред ЕС, допускайки „удар върху националните интереси и достойнството на България”.

Вярата на народите от бившия соцлагер – румънци, чехи, сърби, словаци и българи в приказката за „евроатлантическата интеграция” се превърна за цели страни в оскотяване, индустрията им беше ограбена, социалната им тъкан беше унищожена, смята Сидеров.

ЕС разграби промишлеността на новите членове на Евросъюза, като на практика ги колонизира, и поиска да направи същото и с Русия през 90-те, каза още лидерът на „Атака”. При това, колонизацията се провеждаше чрез подкупване на политическата върхушка, и прекратяването на този процес стана възможно едва след идването на власт на Путин.

По същия на начин на България й е необходима власт, която назовава нещата с истинските им имена, констатира Сидеров. Такава власт, която признава, че в Украйна бе извършен държавен преврат с американски пари. Такава, каквато ще служи в интерес  на България, а не в интерес на нейните колонизатори.

„Събитията показват, че послушното ни участие в НАТО и ЕС ни носи вреди. Крайно време е да поставим въпроса за членството си в тези организации чрез допитване до народа. Дошло е време да избираме.Ще продължим ли да дишаме евроатлантически прах докато се задушим или ще потърсим корените си на стар евразийски държавотворен народ”, обобщи Сидеров.