Войната в Донбас се разраства (ВИДЕО)

Военна сводка от Донбас на 21 декември 2017 година от българския военен кореспондент там от YouTube-канала „Donbass News“ Цветомир Гетов:

На 20 декември президентът на Украйна Петро Порошенко взе решение да бъде усилена групировката в направление Донбас.

В гр. Ясиноватая на 20 декември в 11:30 бе обстрелян центърът на града. В резултат на това двама души са ранени и един загинал – всички те са мирни граждани.

Два квартала в града са пострадали. Газофикацията, водопроводната и електрическата мрежи са пострадали. По града са изстреляни 16 снаряда 122 милиметра (танкови). Всички остъкления в двата квартала са разбити, а температурите навън са минусови.

В 23:00 е обстрелян населеният пункт Доломитное. Директно попадение от 122-мм снаряд разруши еднофамилна къща. Пострадали са две деца на 3 и на 8 години.

По Мариуполско направление боевете продължават. Продължават да се обстрелват три населени пункта. Използват се различни видове миномети – от 145-мм до 82-мм, както и стрелкови оръжия. Един военнослужещ на Донецката народна република е загинал.

Интеграционната комисия на Русия и Донбас поиска от ООН да признае действията на Киев за престъпни, за геноцид спрямо народа. Боевете по всички направления продължават. Загиват мирни граждани, жени и деца.

Европа трябва да спре Киев

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cimwgt2ujr8&feature=youtu.be