Военни от РФ, Беларус и Сърбия „унищожиха“ противника на ученията край Новоросийск

Над 700 десантчика от Русия, Беларус и Сърбия се приземиха на полигона край Новоросийск и унищожиха условен противник в рамките на ученията „Славянско братство“, съобщи на 3 септември пред журналисти ръководителят на ученията полковник Роман Бреус.

Международните учения „Славянско братство“ с участието на десантчици от Русия, Беларус и Сърбия се провеждат от 2 до 5 септември на полигона Раевский край Новоросийск.

„Извършиха десант над 700 души личен състав, както и 2 единици техника – БМД-2. Бе отработено превземане на обект и бе изпълнена атака в различни направления. Всеки командир приемаше съответното решение в зависимост от поставените по-рано задачи, и днес личният състав изпълни задачата. Условният противник бе разгромен, подразделенията завладяха необходимите граници“, каза Браус.

Той допълни, че скоковете с парашут са били извършени от височина 800 метра, като освен 570-те руски десантчици на полигона са се приземили около 60 сръбски и близо 70 беларуски военни. При това сръбските десантчици за първи път извършили десант от борда на руските самолети Ил-76, съобщи по-рано командващият бригадата със специално предназначение на въоръжените сили на Сърбия генерал Зоран Величкович.