Военните роботи „Уран“ успешно преминаха изпитания в Южна Русия (Видео)

Многофункционалните роботехнически комплекси от семейство „Уран“ успешно преминаха комплексните изпитания на полигона до Новоросийск, съобщи за РИА Новости източник във военнопромишления комплекс.

В четвъртък на полигона Раевски в близост до Новоросийск пристигнаха министърът на отбраната на РФ Сергей Шойгу и началникът на Генералния щаб на ВС на РФ Валерий Герасимов, както и още редица високопоставени военни.

По време на работното посещение Шойгу връчи орден Суворов на 7-ма гвардейско-щурмова дивизия, след което заедно със своите заместници и група от генерали и офицери от Генщаба се отправи на полигона Раевски, откъдето се чуваше интензивна стрелба от различни системи и оръжия.

Както разказа източникът във военнопромишления комплекс, на полигона Раевски успешно са преминали изпитанията на многофункционалните роботехнически комплекси от семейство „Уран“. Той поясни, че ако по-рано военните роботи са преминавали изпитанията поотделно, то сега на Раевски полигон комплексите са отработвали задачи в състава на подразделенията.

„В хода на изпитанията на полигона Раевски бяха отработени задачи на инженерното разузнаване на местността, а също и по поразяване на цел на границата на обхвата на различните системи на въоръжение: картечници и автоматични оръдия. В заключителния етап ученията с бойните роботи отработиха задачи по унищожаване на бронирана техника с противотанкови управляеми ракети”, поясни събеседникът.

Той подчерта, че операторите са управлявали роботехническите комплекси от защитен пункт за управление, намиращ се на значително разстояние.

„Всички набелязани цели бяха успешно поразени от операторите на роботехническите комплекси“, каза още събеседникът.

ВИДЕО: Стрелба на роботите на полигона