Водещ палач на Ислямска държава организирал атентатите в Париж

Автор: Росен Стойчев.

Немският канал RTL оповести името на предполагаемия организатор на терористичните атаки в Париж. Това е Абделхамид Абауд. Той е един от най-известните палачи на Ислямска държава

Според медията точно 27-годишният белгиец се е намирал в квартал Molenbik и е разговарял по телефона с терористите. Името на Абауд е свързвано с организацията на няколко атентати на територията на Белгия. Той се счита за особено близък на един от атентаторите.

Във Франция оповестиха имената на още двама от атентаторите, които участваха в атаките в Париж, които отнеха живота на 132-ма души, съобщи „Айриш Индпендънт“.

Съдебен източник съобщи, че единият от тримата терористи, които се самовзривиха пред стадион „Стад дьо Франс“ в Париж, е бил 20-годишният Билал Хадфи. Един от атентаторите, които се взривиха на булевард Волтер пък е идентифициран като Брахим Абдеслам.

31-годишният Абдеслам е по-големият брат на 26-годишният Салах Абдеслам, който в момента е даден за международно издирване. Вече бе обявено името на 29-годишният Исмел Мостефай, чиито останки бяха идентифицирани пред музикалната зала „Bataclan“ .

Хадфи се счита за един от най-издирваните френски терористи през последното десетилетие. За него има информация, че се е сражавал в редиците на Ислямска държава в Сирия. За Мостефай се знае, че има сериозно криминално досие с леки провинения. За него също се знае, че е пътувал до Сирия през 2013 г.

 

Източник: fakti.bg.