ВМС на САЩ дават $267 хил. за училище в Украйна, в което да тренират бойци от ”Азов”

Украинската строителна компания „Авиа-буд“ е получила близо 267 хил. долара от САЩ за ремонта на училище в Лвовска област, Украйна, пише Russia Today, цитиран от fbr.bg.

В договора се отбелязва, че изпълнителят трябва да монтира на стената на сградата паметна плоча със знамената на САЩ и Украйна, върху която на английски и украински език да пише: „Ремонтът на това училище стана възможен благодарение на дарение на американския народ за жителите на село Старичи, с подкрепата на Отдела по военно сътрудничество и посолството на САЩ в Киев“, предаде ТАСС.

По-рано бе съобщено, че във военния учебен център в селото американски инструктори ще подготвят украинските сили за сигурност, включително и по организиране на отбрана и дейности в състава на подразделение.

Говорителят на щаба на военните Андрий Лисенко съобщи, че в Лвов са пристигнали около 300 десантчици от 173-та бригада на американската армия, които ще обучават украинските военни.

Тренировките ще се провеждат с участието на 900 бойци на Националната гвардия: три потока от по 300 души, всеки поток – по 8 седмици, допълва RT. След това ще се проведат съвместни учения, в които ще участват подразделения на Националната гвардия, батальона „Азов“ и други части.