Владимир Путин лично ще избере въпросите за „Пряката линия“

 Президентът на Русия Владимир Путин лично ще избере част от въпросите, които гражданите са изпратили за „Пряката линия“, планирана за 15 юни, пише „Известия“, цитирана от ИА Фокус.

Това беше съобщено от прессекретаря на държавния глава Дмитрий Песков. Според експертите по време на програмата Путин едва ли ще обяви намерението си за участие в изборите. Същевременно те подчертават, че сред отговорите на въпросите могат да се появят теми, които да станат ключови в една бъдеща кампания.
Представители на телевизионния канал „Россия 24“ съобщиха, че два дни преди програмата над 1,3 млн. души са изпратили своите въпроси. Най-популярните запитвания вече са публикувани на сайта на „Пряката линия“. Руските граждани се вълнуват от международните отношения, от причините за русофобията на Запад, от икономиката, безработицата и ниските пенсии.
За първи път „Пряката линия“ с Владимир Путин се проведе през 2001 г., а най-дългата програма се състоя през 2013 г., като нейната продължителност беше 4 часа и 47 минути.