Взрив и престрелка пред Градския съвет на Донецк

Престрелка е избухнала пред сградата на Градския съвет на украинския град Донецк, съобщава РИА Новости, позовавайки се на ръководител на силите на „народното опълчение“. По думите му, в престрелката са могли да участват украински радикали.
„Първи избухна доста силен взрив, след което започнаха изстрелите“, каза опълченецът и добави, че единични изстрели се чуват и в момента. Той уточни, че от страна на противниците на самоотбраната в престрелката са участвали нередовни войски. „Най-вероятно, „Десен сектор“ или някой от радикалите“, каза той.

По-рано лидерът на „Десен сектор“ Дмитрий Ярош отрече неговата организация да провежда силови акции, независими от антитерористичната операция, пише „Украинская правда“. „Не водим никакви отделни военни действия нито в Изтока, нито в Юга на Украйна. Антитерористичния център за ликвидиране на антидържавното въстание е провеждана от Антитерористичния център, в който влизат различни държавни силови структури“

При това той съобщи, че „Десен сектор, помага на държавните силови структури, предоставя им материално техническо обезпечение., разузнавателна информация. „Членовете на „Десен сектор“ нямат нерегистрирано оръжие. Последните събития в Донецк и Одеса показаха, че МВР и другите силови структури не могат да бъдат грантаи за териториалната цялост на страната. Необходимо е да се активизира работата по формирането на доброволни подразделения“, каза още той.