Вечните женски хитове със сопрано Турецкий

Най-доброто от руската и славянска музика, както  и вечните хитове от последните три десетилетия  ще вдигнат на крака зрителите в зала 1 на НДК на 22 април.

Тогава за първи път пред българската публика ще пеят красавиците от нашумялата руска арт – група СОПРАНО, чийто дирегент е народният артист на Руската Федерация Михаил Турецкий.

Известният музикален ръководител, който българската публика добре познава от концерта на мъжката формация Хор Турецкий,  при създаването на групата е заложил на изключителните музикални дарования на певици с уникални гласови данни. Всяка от тях притежава различен тембър и внася в хоровото единство свой собствен почерк. Обединени, момичетата от Сопрано правят изключително зрелищен спектакъл – с песни, танци и свирейки на различни музикални инструменти.

Програмата „Женски свят“, която певиците ще поднесат в София, говори за всичко, свързано с женската душа – любов и ревност, нежност, страст и порок, изразени с нескончаема опера, мюзикъл, джаз, латино, поп и рок. И разбира се – любимите на няколко поколения ретро шлагери – руски, украински, еврейски, арменски. Публиката ще пътешества през обичани песни като „Bamboleo“,  „Турския марш“,  „Адажио“, „Танго на разбитите сърца“. „A Chi Mi Dice“, „Mamma Maia“, „Рио-рита“, „Один раз в год сады цветут“ и „Течет Волга“, „Посмотри, какая красивая“, „Ромашки спрятались“ и много други..

Специално за българската публика певиците от СОПРАНО и техните музиканти подготвят изненада – българска песен.

Концертът се организира от „БГ Саунд Стейдж“, а билетите са пуснати в продажба в системата на Ивентим и на касата на НДК.