ВДВ на Русия ще покажат безпарашутно кацане

На международния форум «Армия-2015» групи със специално предназначение на Въздушно-десантните войски  на Руската федерация ще демонстрират екстремални методи на безпарашутно приземяване с транспортно-военни вертолети Ми-8. Това съобщи  официалният представител на ВДВ на РФ Евгени Мешков, цитиран от РИА Новости.

„Този метод на приземяване се прилага при водене на военни действия върху труднопроходим терен при липса на площадки за кацане на транспортно-щурмови и разузнавателни подразделения, с цел изпращане на десантно-щурмови и разузнавателни подразделения в тила на условния противник, с цел обезпечаване на въвеждане в бой на основните сили на десанта”, каза Мешков.

Той поясни, че мотоциклетните спецподразделения на ВДВ ще се десантират от висящо положение на Ми-8 на височина от 2 до 4 метра.

„Техниката на тази разузнавателна група ще се крепи посредством външно окачване към Ми-8. Щурмовите мотоциклетни групи се състоят от АТВ и мотоцикли, като те имат висока маневреност, проходимост и секретност, което позволява значително да се разшири възможността за тяхното десантиране и прилагане в труднопроходими райони”, добави Мешков.