Бюкенън: Вашингтон си създаде излишен проблем, като притискаше Русия

 

Истинският голям противник на САЩ през 21 век ще е Китай

Опитите да бъде изолирана Русия от западните страни във връзка с украинската криза принудиха РФ да установи по-тесни връзки с Китай и тази тенденция стана червено флагче за Съединените щати, счита американският публицист Патрик Бюкенън, съобщи Duowei News.Според анализатора, „клинът” между двете държави се превръща във все по-голям проблем за Вашингтон.

Китай ще стане велика държава през 21 век и Съединените щати не могат да го спрат. В същото време САЩ трябва да развиват дружески отношения с Русия, твърди Бюкенън. Според него именно САЩ са тласнали Владимир Путин към съюз с Китай в резултат на наложените санкции и военен натиск към РФ.

Сега обаче Вашингтон обезателно трябва да използва всяка възможност, за да „вбие клин” между лидерите Си Цзинпин и Владимир Путин.

Същевременно Владимир Путин се старае да изгражда дипломатически отношения с Китай, но и полага усилия по нормализирането на отношенията със САЩ – на 4 юли той позвъни на Барак Обама не само протоколно да му честити националния празник, но и да го призове към диалог./БЛИЦ