Български рози за парада в Москва

Тържественото предаване на розите в посолството на Русия ще се състои на 5 май. Хореографски танцов ансамбъл ще изиграе мистичното древно българско хоро и ще предаде дарението на представители на посолството. 

Организаторите канят всички желаещи и напомнят, че Победата над нацизма на 9 май 1945 година е безспорно историческо събитие, а зачитането му не е въпрос на пристрастие или политика. Напомнят, че 11 000 български войни платиха със своята кръв, мира на Европа. Напомнят, че да поздравиш Победител винаги е било въпрос на чест и лично достойнство! Да не го поздравиш означава да се покриеш с позор и презрение.
А на България днес, Достойнството и Честта са и нужни като жива вода!

Да поздравим Победителите!

Да се съберем пред руското посолство и изпратим в знак на признателност Дар – живите корени на 70 български рози, които засадени, да цъфтят и напомнят, че България цени истината и честта си! Елате мнозина – десетки, стотици. Вземете децата си. Но тихо. Без знамена и без речи. Да застанем без думи, във внушително множество за да отекне мълчанието ни като гръм, който да напомни, че времето на търпението изтича, призовават организаторите.