Българският посланик в Русия е наградил актрисата Ирина Алферова с орден „Самарски кръст“

Българският посланик в Русия Бойко Коцев в петък е връчил на руската театрална и киноактриса Ирина Алферова почетната награда „Самарски кръст“ за приноса ѝ в духовните и културни връзки между двете държави“, предаде РИА Новости,
„Духовните и културни отношения между България и Русия имат ярки представители и днес за мен е голяма чест да бъда на една сцена с човек, чийто личен принос за развитието на тези връзки е безспорен. С огромно удоволствие и вълнение искам да връча „Самарски кръст“ на талантливата актриса Ирина Ивановна Алферова“, отбеляза Коцев по време на награждаването.
„Много обичам България и смятам, че всичко у нас ще бъде още по-добро. Познавам много хора по всички градове на България и те толкова силно обичат руснаците. Надявам се така да бъде завинаги“, заяви актрисата.
Награждаването се е състояло на сцената на московския театър „Школа за съвременна пиеса“ след спектакъла „Нощ с непознати“, която е постановка на българския режисьор Пламен Панев по пиесата на драматурга Наталия Савицка. Пиесата „Нощ с непознати“ става лауреат на международния конкурс на рускоезичната драматургия „Действащи лица 200″.

реклама