Българин се сражава в редиците на опълченците в Донбас

В редиците на армията на Новорусия има и български доброволци. Те не са толкова много, колкото сърбите, но ги има. Един от тях е доброволецът с прякор „Кабул“.

Какво кара българите да нарамят оръжие и да отидат в Донбас? Причините са две – желанието да се борят с бич като неонацизма и нежеланието да живеят под командването на САЩ.

Украйна, за съжаление, сега танцува по свирката на Вашингтон и иска да накара това да прави и Донбас. Война в Донбас е срещу американската хегемония, война за многополюсен световен ред. Киев изпълнява волята на онези, които се опитват да запазят света в еднополюсния модел, в който управлява само един – САЩ. Появата на Новорусия , въпреки заплахите на украинските необандеровци, въпреки угрозата на американските „ястреби“, е един шамар в лицето на поддръжници на еднополюсния свят.

„Кабул“ не само се бори с оръжие в ръцете. Връщайки се за малко в България, той е продал колата си и е изпратил няколко хиляди долара на семействата на опълченците като финансова подкрепа.

„Ако всеки един от нас и от тези 200 хиляди руски семейства, които живеят в България, направи една десета от това, което направих, победата щеше да е за нас, а флагът на опълченците щеше да се развява над сградата на Върховната рада в Киев“, казва „Кабул“. И добавя: „Аз съм винаги готов да се притека на помощ на братята си, които са останали да се бият. И скоро ще се върна при тях“.

Киевската хунта уверява, че в украинската идеология няма никакви признаци на нацизъм. Имало само руска пропаганда, която очерня Украйна. Но защо чуждестранните доброволци-антифашисти, вливащи се в редиците на опълченците, все още не са ги напуснали и ако все пак временно са принудени да се приберат у дома, съвсем скоро започват да планират да продължат своята въоръжена борба, или се опитват да помогнат на бунтовниците в Донбас от разстояние?

Чужденците виждат всичко със собствените си очи. Ако го нямаше украинският неонацизъм, те веднага щяха да забележат. Биха се разочаровали и свободно щяха да заявят: „Ние дойдохме тук, за да се борим с неонацистите, но те не са тук. Ние ви оставяме, защото сме били подведени!“. Вместо това обаче те казват, че украинският неонацизъм е факт и че борбата срещу него е свещен дълг на всеки един човек.

Хунтата в Киев твърди, че не тя, а опълченците разрушават мирни квартали и убиват техните жители. Ако е така, защо чуждестранните доброволци, станали очевидци, не твърдят нещо подобно?

Ето какво пише „Кабул“ за ситуацията в Донбас: „Скъпи сънародници, съратници, колеги и приятели! Ситуацията в Източна Украйна е тежка, но не безнадеждна. Постоянен артилерийски обстрел, включително и с балистични ракети, умишлено разрушаване на болници, училища, комуникационни възли. Целта е да се лиши населението от възможността да продължи да живее в тези градове … „.

За „Кабул“ украинското правителство е узурпатор, завзел с помощта на САЩ властта и ресурсите на Украйна. Сега то се надява да се задържи на власт с помощта на оръжието, доставено от американците.
„Кабул“ е български патриот и разбира колко отслабена е България заради европейско- американския диктат. Той насърчава сънародниците си да се обединят около българското национално движение „Васил Левски“ и „Шипка“, в чийто състав влизат бивши български офицери-патриоти, стремящи се към създаването на здрава политическа сила на българската политическа сцена. Основният интерес за тях ще бъде интересът на българския гражданин, а не на олигарсити.

В Новорусия „Кабул“ се бори срещу американския диктат и по този начин се бори за свободата на България. Съдбата на всички народи, поставени под бруталния диктат на англосаксонските колонизатори, в момента се решава в Донбас. Именно там англосаксонците се сблъскват с първата от много десетилетия въоръжена съпротива срещу низките им политически планове.

Който се бие за свободата на Новорусия, се бори за свободата на България и на всички онези, на които Вашингтон е отредил ролята на пасивен инструмент за постигане на собствените си цели, главната от които – постигане на господство над цялата планета.

Част от коментарите в оригинал към публикацията за българския доброволец:

Yuriy Larionov 
Кратко.
Уважаю!

Шин Шиллов 

Много болгаров антифашистов в самой Болгарии. И ещё им до чёртиков осточертела политика открытой границы – к ним как во Францию. всякий сброд на жительство едет, потому что в еврейсоюзе живут.

Max Podnebesny 
Молодцы, болгары. Отрабатывают тактику борьбы, готовятся к баррикадам в Болгарии.

Abram Abramovich 
Молодцы, нужно самим дончанам активнее вступать в ополчение. Ведь там проживает несколько миллионов человек, а в ополчении всего 30 тыс. Новороссия (в отличии от распадающейся бывш. Украины) имеет отличные шансы стать процветающей республикой. Ведь она одна из немногих, которая кормила всю бывшую Украину. Новороссии нужно выстоять и завершить этот застарелый австро-венгерский и германский проект под названием Украина.

Алекс Алекс 
История из области фантастики. Понятно, что никаких контактов, кроме клички. Сомневаюсь, что многие болгары вообще знают, где Кабул находится. В Украине живет много этнических болгар, которые поддерживают центральную власть и выступают за целостность своего украинского государства. А в самой Болгарии и правительство, и народ единодушны во мнении (редчайший случай), как и во всей Европе, что именно Россия явилась агрессором и зачинщиком вооруженного противостояния на Востоке Украины.

Atanasov Zhivko 

До Алекс Алекс – Я сам болгар, и хочу тебя сказать що ти не прав. Болгари в Кабул сражались у нас там есть контингент миротворческие, можно он там участвал и вот тебя позивной – „Кабул“. А тут в самая Болгария многих людей ( 75-80%) не любит правитества которое про-американское и мафиотское. Тут многих протестов, да болгари слишком много терпит. Но у нас симпатия к Россия осталась уверяю тебя. Вьй нашие освободителей, несматрено на повороть которое мьй ( наши политики) сделали к ЕС и НАТО.

Материал на politikus.ru.