Бъдещият посланик на САЩ в София: Ще с боря с руската пропаганда

Агресивна борба с руската пропаганда в България обеща да води бъдещият посланик на САЩ Ерик Сет Рубин пред Комисията по външните работи в Сената. Той намекна, че определени групи и медии в България получавали финансови стимули, за да поддържат тезата, че страната трябва да изостави евроатлантическите ценности и да се върне на естетвеното си място – близо до Русия.

„Мнозинството в парламанта и сред народа обаче са наши съюзници“, изтъкна Рубин пред комисията, пише „Труд“.

На въпрос на републиканския сенатор Рон Джонсън за това как България се справя с бежанците, Рубин дава отлична оценка на работата на правителството и Гранична полиция, като казва, че от 90 хил. души, опитали се да влязат нелегално, 30 хиляди били арестувани. „Какво става с останалите 60 хиляди?“, пита Джонсън. „Не зная какво става, след като ги върнат в Турция“, отговаря бъдещият посланик. „Значи сега те се движат около България“, заключава сенаторът.

Рубин заявява още, че България може да се превърне в енергиен хъб на Балканите, а договорът за интерконекторната връзка с Гърция да бъде подписан преди пристигането му в София. Той обещава също и лично да се бори с корупцията в страната.

 

Източник: „Гласове“.