Британски журналист: В Украйна Европа създаде Франкенщайн и се уплаши

Западът е уморен от Украйна, чиито действия на него му е все по-трудно да оправдава. Такова мнение изрази известният британски журналист и блогър Нийл Кларк пред RT.

Страните, които съдействаха на преврата в Украйна, сега започват да отстъпват от своите позиции и да действат по-прагматично, смята Кинък. Според него за това свидетелства и смяна на тона от страна на САЩ. Тази ситуация тревожи Киев, чиято риторика стана по-агресивна.

„Водещите страни в Европа най-малко искат мащабна война в Европа, а тя ще стане още по-вероятна, ако Украйна влезе в НАТО. Особено със сегашната власт в Киев и нейната крайно войнствена риторика“, отбеляза журналистът.

„В Европа съществуват реални опасения. Те създадоха това чудовище Франкенщайн и са обезпокоени докъде това ще стигне“, добави Кларк.

„Налага се разбирането, че всичко е отишло твърде далеч. По-реалистично мислещите хора в Европа явно иска отмяна на санкциите срещу Русия, защото те нанасят вреди на основните европейски икономики като Германия и Франция“, убеден е британският журналист./Поглед.инфо