Британски евродепутат: Работата на Путин предизвиква възхищение

Британският депутат от Европейския парламент от Партията на независимостта на Обединеното Кралство Диана Джеймс заяви в интервю пред Sputnik, че се възхищава от политиката, която провежда руският президент Владимир Путин, предаде РИА Новости.

„Аз се възхищавам на Путин. Аз не го обичам, но се възхищавам от това, което той направи за Русия и от това, как той управлява страната“.

В интервюто тя отбеляза, че „на нас може и да не ни харесва Путин, но всъщност ние се възхищаваме от това, което е направил за Русия, това, което направи в газовия отрасъл, за газовия сектор на руската икономика“.

„Той постави пред себе си цел и я постигна. Той е популярен сред народа. Да, той има своите проблеми, точно така, както е и при другите световни лидери“, заяви Джеймс.

Коментирайки международните отношения между Русия и Великобритания, депутатът отбеляза, че те имат цикличен характер на възходи и падения, но тя изрази надежда на подобряване на отношенията и връзките между двете държави.

„Бих искала да видя подобрение и сближаване (в двустранните отношения), нека да го кажем така“, подчерта тя.

По-рано Диана Джеймс заяви, че се възхищава от начина, по който Владимир Путин „отстоява интересите на страната си“. Нейните изказвания предизвикаха бурна реакция в редица медии.