Британският вестник „Телеграф“ препоръчва на читателите си да посетят Русия през 2017 г

Кореспондентите на британския вестник „Телеграф“ Бен Рос, Ник Тренд и Хю Морис обясниха на читателите си защо трябва да прекарат следващата си отпуска в Русия. В кратко видео тримата описват впечатленията си от историческото и културно наследство на Русия, съобщава РИА „Новости“ 

Според журналистите една от основните причини, поради които трябва да се отиде в Русия през 2017 г., е 100-годишнината от руската октомврийска революция.

„Нас ни свързва общо културно наследство с Русия. Това е изключителна страна, която си струва да опознаем, за да възстановим тези връзки“, заявява Тренд.

Морис, от своя страна, отбелязва, че на Земята се броят на пръсти местата, на които човек може да почувства драматичните исторически промени, случили се както през 21-ви, така и през 20 век.

Според Рос, ако човек иска да разбере руската история, трябва да отиде в Санкт Петербург – четвъртият по големина град в Европа след Истанбул, Лондон и Москва. Той възхвалява Зимния дворец и го сравнява с „огромна торта“.

Тренд отбелязва, че много неща в града напомнят за революцията, но той лично, за разлика от повечето туристи, предпочита Москва. Само там, според него, може са усети мощта на Русия и да се разбере нейната история.

Морис съветва читателите на британското издание непременно да посетят Парка „Горки“ – без значение дали зиме или лете.

Това е петото поред видео от цикъла, посветен на местата, които, според кореспондентите на вестника, си струва да бъдат посетени през 2017 година. Предишните бяха посветени на Нова Зеландия, Канада и Замбия.