Болотов: в сваления Ил-76 не е имало хора

По думите на главата на Луганска народна република (ЛНР) Валери Болотов, военните са използвали телата на загинали войници в сблъсъка между днепропетровски и лвовски десантчици на територията на летището в Луганск, предаде телевизионния канал lifenews.

По думите на Болотов, на мястото на крушението на военния самолет Ил-76 не са открити нито военна техника, нито фрагменти от телата на загиналите в самолета. Според него, по всичко личи, че украинците са устроили провокация.

Самолетът наистина е бил свален от опълченците. При липсата на съществени доказателства за смъртта на 40 пътника, е напълно възможно, самолетът да е летял към летището, след сблъсъка между десантчиците, с цел да прибере телата им.

„Разследването показа, че на мястото на крушението на военния самолет Ил-76, не е открит нито един фрагмент от телата. Преди приземяването на самолета е имало сражение в района на самото летище. Според данните на разузнаването, там е станал силен сблъсък между днепропетровска и лвовска десантни групи”, поясни Валери Болотов.

Според него, киевските власти обявявайки числото на загиналите в сваления от опълченците Ил-76, по този начин се опитали да прикрият загиналите в боя. По данните на Болотов, самолетът е бил празен, тъй като е абсолютно невъзможно за толкова кратко време да бъде събрана военната техника и телата на загиналите в самолета.

„Чакаме помощ от Русия, но засега сме длъжни да разчитаме единствено на себе си. Превъзходството на украинската армия е очевадно, затова бихме искали Русия да ни помогне. След заявлението на Южна Осетия за признаване на независимостта на ЛНР, ситуацията би трябвало да се задвижи от мъртвата точка в положителна посока”.

Той поясни, че веднага, след като военният Ил-76 е бил свален от опълченците, на мястото на крушението са пристигнали бойци от Националната гвардия, които веднага отцепили района и разположили 3 БТРа. Според очевидци, те стреляли непрекъснато от оръдията, с цел да не доближат мястото опълченците. Тогава украинските военни уж събирали и извозвали телата на загиналите и техниката, която евентуално е могла да оцелее. Не след дълго, военните си заминали.