Близо милион се събраха на протест в Грозни в подкрепа на ръководството на Русия и Чечня

Митинг под надслов „В единството е силата ни“ в подкрепа на ръководството на Русия и Чечня се проведе на централния площад в Грозни, предаде ТАСС.

В акцията участват представители на обществените организации, органите на държавната власт, студенти от Чеченската република и съседните региони. Участниците в демонстрациите държат плакати с надписи „На вас ви трябват големи катаклизми, на нас ни трябва Русия“, „Аз съм за Кадиров“ и др.

„Днес ми се падна великата чест да бъда водещ на това историческо събитие“, каза на откриването на митинга министърът на Чеченската република на националната политика, външните връзки, медиите и информацията Джамбулата Умаров.

„Обявяваме се категорично срещу тези, които хвърлят кал срещу страната, призовават да се приемат санкции срещу Русия и се опитват да дестабилизират ситуацията. Ние сме за стабилното развитие на цялата страна и Чеченската република. Също така възнамеряваме да изразим подкрепата си на руския президент Владимир Путин и лидера на републиката Рамзан Кадиров“, заяви Хусеин Солгатереев, председател на Съвета на профсъюзите в Чечня, който е организатор на акцията.

Митингът в Грозни е събрал близо милион участници, съобщи той.