Благой Георгиев и Рубин с победа в Европа

Бившият български национал Благой Георгиев игра едно полувреме за Рубин при победата с 3:2 над Щурм (Грац) като гост в първи мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Австрийският тим на два пъти успя да изравни резултата, но не успя да предотврати успеха на тима от Казан. Щурм завърши срещата с човек по-малко.
Максим Канунников даде аванс на гостите в 14-ата минута, след като наказа грешка на защитата при изчистването на топката. В 21-ата Донис Авдияй изравни с удар извън наказателното поле. Пет минути по-късно Рубин получи дузпа, след като Мартин Еренрайх игра с ръка в наказателното поле. Гьокдениз Карадениз не сбърка при изпълнението на 11-метровия наказателен удар.
На почивката Благой Георгиев се появи в игра на мястото на Максим Канунников. Българинът не е в оптимална форма, тъй като пропусна част от лятната подготовка на тима от Казан заради лечение на контузия. В 56-ата минута домакините отново изравниха Симон Пизингер се разписа с глава след центриране от корнер. Пет минути по-късно Игор Портнягин вкара победния гол за гостите. Той беше точен с глава след пробив на Динияр Билялетдинов в наказателното поле.
В 69-ата минута Шурм (Грац) остана с човек по-малко на терена, след като Донис Авдияй беше отстранен от игра за втори жълт картон. В 84-ата минута Благой Георгиев получи жълт картон за фаул срещу Еренрайх. Така Рубин (Казан) взе аванс преди реванша в Русия след седмица.
След двубоя българинът заяви, че през първото полувреме тимът на Рубин е играл изключително дисциплинирано и не е давал много шансове на съперника. След почивката Рубин е наложил своя стил на игра със задържане на топката и много комбинации.
Георгиев анализира, че се е получил добър за Рубин мач, в който най-важното е било, че отборът е победил. Полузащитникът добави, че Рубин е можело да вкара и повече голове.
Футболистът каза още, че победата над Щурм е дошла във важен момент след два неуспешни за отбора двубоя в шампионата на Русия.
Благой Георгиев заяви, че вече всички в тима мислят за предстоящия шампионатен двубой със Спартак (Москва).