Бих предложил на управниците на Русия…

Игор Пшеничников, съветник на директора на Руския институт за стратегически изследвания:

Бих предложил на руските управници да не разговарят с ръководството на САЩ и страните от Европа. Да не разговарят, убеждават, уговарят и да не търсят разбиране от тяхна страна. Никога няма да получат от тях нито разбиране, а още по-малко и дружба. Те просто трябва да бъдат уведомявани за стъпките, които възнамеряваме да предприемем. И то единствено от любезност и на базата на това, че сред лидерите на Запада все ще има някой, който не е изгубил окончателно разсъдъка си и е способен да възприема относително обективно обкръжаващата го реалност. И още заради това, че на Запад, за щастие, има все още много обикновени хора, които са способни да различат бялото от черното.

Затова Русия не бива да губи време. Трябва да правим това, което считаме за необходимо – да спасим родната ни Украйна от тъмната и лъжовна власт. Не трябва да се гледа към Запада. Ние никога няма да бъдем добри за тях, дори да им дадем цялата ни страна и да се превърнем в техни роби.
Защо не бива да се разговаря с тях? Има много причини, но всички те произтичат от една фундаментална – с демони, както е известно, не бива да се преговаря. С тях дори не трябва да се разговаря. Те така или иначе ще излъжат и ще доведат до смърт.

Да си припомним обещанието на Запада към Горбачов да не се разширява НАТО на на Изток и да не се приемат в алианса източноевропейските страни като Полша, България, Унгария и Румъния. Къде са днес границите на НАТО? До границите на Русия. А какво направиха днес САЩ с Либия, Ирак и Афганистан? Какво правят те със Сирия? Те действат нагло и цинично. И кръвта на невинните хора, убити по волята на САЩ и Западна Европа, вика към Бога. Даже е страшно да се мисли, каква участ очаква тези днешни „господари на света” във вечния живот. Макар и те да не мислят за това. Техен Бог са парите. Техен Бог е властта над света. Американците и другите с тях се наслаждават на своята безнаказаност. Тяхната безпределна гордост окончателно ги е лишила от разум. Нима здравомислещ човек би водил диалог с лишен от разсъдък и би очаквал адекватна реакция от негова страна? Не, разбира се. Защо тогава ние досега разчитахме на диалог със Запада?

В това, че днес Западният свят се е отклонил от Бога, не е необходимо да убеждаваме никого. Който е бил в Западна Европа, знае това. Християнските църкви най-малкото са вече пусти, там няма молещи се хора. Но в много страни от Западна Европа са стигнали и по-далеч. Църквите са превърнати в ресторанти или концертни зали. Идете в Копенхаген, Женева, Скандинавия и въобще в Европа и се уверете сами.

Много си задават въпроса: защо американските лидери и много от техните европейски васали се държат като психично болни? Само на психично болен човек би минала мисълта да планира бомбардировките в Сирия. Само психично болен, при пълното отсъствие на здрав разум и естествени чувства за самосъхранение и продължение на рода, може да му мине през главата мисълта да узакони еднополовите бракове и всячески да ги пропагандира (погледнете какво практически се върши във всички страни в Стария свят, да не говоря за Холандия и скандинавските страни, където днес трудно може да се открие човек, който да не е повреден от хомосексуалната зараза).

Да, светски погледнато, тези хора са психично болни, но, ако погледнем на тях от духовна гледна точка, а тя е именно тази, през която трябва да оценяваме всичко, ако се стремим да разберем същността на случващото се, то ще стане ясно, че те са просто сатанични. Те се ръководят от демони. Целият Запад вече дотолкова е завладян от духа на злобата, че е трудно да очакваме от лидерите на този свят нещо разумно.

Ние гледаме новини от Европа и Америка. Виждаме прилично облечени джентълмени, говорещи цинични лъжи и глупости, усмихващи се лейди и фрау, говорещи същото. Виждаме хора, които са си присвоили правото да решават съдбата на света и цинично да се разпореждат с чуждите животи. Ние се чудим, защо тези джентълмени, лейди и фрау не виждат очевидното и му противоречат, защо са си присвоили правото да съдят и да решават, да определят съдбата на света, а на нас, руснаците, ни отказват елементарното право да покажем правдата на света и да се защитим в условията на тази тотална лъжа?

Нима още никой не вижда защо Западът така ненавижда Русия? Нима вече не е ясно? Защото ние сме православни християни. Защото ние вярваме в Бог, на Нeго разчитаме и на Нeго се доверяваме. Ние все още сме с Бога, макар останалият свят да е забравил за него, макар и нашите врагове да искат да ни откъснат от Него.

Защо НАТО бомбардира Сърбия без каквито и да било санкции от страна на ООН? Защото Сърбия е православна. Защо целият Запад веднага призна независимостта на Косово? Защото албанците се бориха против православните сърби. И никой на Запад не поиска да разследва днешния лидер на Косово Хашим Тачи, отговорен за търговията с наркотици и човешки органи, взети от пленените сърби, макар доказателствата да са били, както твърдят, повърхностни.

Защо днес САЩ и Западна Европа веднага признаха за законна властта, която се „възцари” в Киев в резултат на незаконен и антиконституционен преврат? Защо никой на Запад не иска да чуе, че снайперистите, които убиваха по улиците на Киев както полицаи, така и демонстранти, са били наети от тази същата дясна опозиция, за да се подсили конфликта? Защото тези узурпатори на украинската власт искат да откъснат православна Украйна от православна Русия и да ни причинят болезнена загуба.

Русия не я слушат на Запад. И никога няма да се вслушат в нея. И това не трябва да се чака, защото то просто никога няма да се случи. Западът единствено иска да унищожи Русия. Защо? Вече е казано защо. Защото руснаците са православни християни. Защото духът на злобата се бори с Бога и тези, които са верни на Него. Това няма да прекрати никога, затова не трябва да се надяваме, че Западът някога ще се опомни.

Нас отдавна биха ни унищожили, биха ни хвърлили бомби и ракети, ако там, на Запад, не се страхуваха, че ще получат ответен удар. Веднага щом Русия е неспособна да отвърне на агресията, ще ни атакуват и обсипят с бомби, без какъвто и да е претекст. За да бомбардира Сърбия, Либия, Сирия и др. Западът се опитваше да си измисли предлог, но това е само защото я има Русия, която оказва съпротива срещу подобни действия. Нас обаче, ако ние самите го допуснем, ще ни бомбардират без всякакъв предлог.

Ако не съществува Русия, ще настъпи краят на света. В Сърбия казват: ние сърбите имаме само два защитника – Бог на небето и Русия на земята. Нашите православни братя в България, Гърция и по цял свят казват за Русия същото. Затова ние трябва да сме силни както във военно отношение, така и в морално. Ние не трябва да се колебаем заради опитите да бъдем изнудвани и заплашвани от страна на Запада. Те няма да ни докоснат. Те се страхуват от нас. Защото ние ставаме все по-силни. Русия е спасението на света от царството на лъжата и тъмнината, което САЩ и европейските й съюзници искат да възтържествува на земята. А по-точно казано, царството но лъжата и тъмнината, което искат да установят демоните.

Повтарям, не трябва да се разговаря със Западния свят. Трябва да правим нашата история. Така, както ние виждаме това! В противен случай, на американци и европейци ще направят своя история на нашата земя. И ние няма да имаме място в нея.

Русия днес държи изпит по право, по правото си на живот. Ако днес ние не вземем този изпит, поправка няма да има.

Да, ние взимаме Крим, защото той е руски. Да, трябва да ни върнат Украйна, защото тя е наша земя. Украйна-защото е на края на Русия. Няма такава страна Украйна. Има наша земя с наши хора, които живеят на нея и смятат Русия за своя Родина, своя Майка, готови да умрат за Нея така, както е готов да умре за Русия всеки от нас, който живее в Москва, Тамбов, Ростов, Хабаровск…

Впрочем, Лвов и западната част на това, което сега се нарича държава Украйна, трябва да се даде-дали на Полша, дали на Унгария, дали на Австрия. Ако ги оставим сами, страхувам се, че ще умрат от глад. За тях Русия не е майка и затова нека ходят, където искат. С мир. Не трябва да им се отмъщава за това, което сториха с Киев. Те се стремят към ЕС. И какво, трябва да им се предостави възможност свободно да си купят билет за този „Титаник”.