Бивш генерал от украинската армия премина на страната на опълченците

Александър Коломиец, генерал-майор от Въоръжените сили на Украйна и бивш помощник на украинския министър на отбраната, е преминал на страната на опълченците в ДНР, съобщи РИА Новости.

Коломиец разказа, че голяма част от командването на украинската армия не подкрепя продължаването на специалната операция в Донбас.

Сутринта на 22 юни в Донецк се проведе брифинг, на който присъстваха и други бивши офицери от украинската армия. Те също заявиха, че преминават на страната на опълчението. Самият Коломиец споделя, че семейството му е заплашвано.

„Постъпват заплахи за семейството ми, затова се наложи да ги изведа от Киев. Поддържам връзка с колегите си. Много офицери от украинската армия ми се обаждат и искат да се върнат тук. Но засега се страхуват, там не ги пускат“, казва Коломиец.

По неговите думи капацитетът на украинската армия е „на много ниско ниво, особено морално“. „Всички офицери, които осъзнават престъпността на действията, не искат да воюват. Воюват само доброволческите батальони“, каза той.