Бившият шеф на Пентагона: Следващият американски президент трябва да води диалог с Русия

Следващият президент на САЩ трябва да бъде готов за преговори с Русия, заяви във вторник бившият американски министър на отбраната Чък Хейгъл, предаде РИА Новости.

„Според мен, една от първите стъпки, които трябва да бъдат предприети, е да се седне на масата за преговори с руския президент Владимир Путин“, заяви Хейгъл пред Атлантическия съвет, предаде в. The Hill.

Според бившия военен министър „това може да бъде неприятно“. „Но ние знаем достатъчно за това, че Путин води преговори на ниво лидери“, каза той.

Позицията си Хейгъл обясни с това, че „съществуват много проблеми в Близкия изток, в частност, в Сирия“. „И аз не знам до какво ще ни доведе това“, призна бившият шеф на Пентагона.

Той оказа да подкрепи публично един от кандидат-президентите, но според The Hill позицията му е близка до възгледите на Доналд Тръмп, който на практика си гарантира правата да се нарича единен кандидат за президентския пост от Републиканската партия.

Хейгъл е ръководител на Пентагона в периода 2013-2015 г. Той е единственият до момента републиканец, влязъл в демократичната администрация на президента Барак Обама.