Бившият американски посланик в Русия нарече Brexit победа за Путин

Резултатите от референдума и излизането на Великобритания от ЕС са победа за Владимир Путин. Такова мнение изразява бившият посланик на САЩ е Руската федерация Майкъл Макфол. В същото време, според него, губещите страни при това положение са тези на Запад, става ясно от коментара му в Twitter.

„Шокиран съм от вота на британците за Brexit. Губещите са: ЕС, Великобритания, САЩ, тези, които вярват в силата на обединението, на силата, на демокрацията в Европа. Печелившите: Путин”, пише Макфол.

Малко по-късно в социалната мрежа на политика се появи статус с поздравление за победата, адресиран до руския президент, както и въпрос, защо руснаците смятат, че той не е виновен за резултатите от референдума.

„Поздравявам Путин за победата на Brexit тази нощ, но руснаците възкликват: „Путин не е виновен!“. Какво значи това?“, допълва Макфол предходните си съобщения.

Един от последователите на бившия посланик в социалната мрежа отбелязва в коментар под статуса му: „Путин винаги печели, нали?“. В отговор на това Макфол пише: „Не винаги, но днес видяхме огромна победа за целите на външната политика на Владимир Путин. Трябва да му го признаем“.