Белият дом на Порошенко

Активистът на Евромайдана Петро Порошенко, противник на корупцията и властта на олигарсите, живее в не толкова скромен дом. Парцелът, където се намира двореца на новоизбрания украински президент е с площ два хектара. Според Forbes, за 2014 г. Порошенко е на седмо място сред деветимата най-богати украинци. Състоянието му се оценява на $1,3 млрд, което в сравнение с миналата година се е увеличило с $300 млн. Порошенко е женен и има четири деца. Собственост на шоколадовия крал са няколко парцела, къща, три апартамента и няколко автомобила. Новоизбаният президент на Украйна Петро Порошенко е любител на претенциозната архитектура и заради това, вероятно, неговият дворец, разположен в близост до Киев, в Козин, напомня в голяма степен на Белия дом в САЩ. Вляво е резиденцията на американския президент. В дясно е личният дом на новия украински президент. Белият дом на Порошенко   Строежът на грандиозната сграда продължава повече от девет години. Тя е изпълнена в строг класически стил. Луксозното имение е разположено в турзарския район, намиращ се югоизточно от Киев, известен като Конча-Заспа.

В имението на няколко метра от основната сграда има и малка вила за гости, който може да се нарече уютна лятна къщичка в сравнение с главната сграда. В имението на Порошенко има и малък параклис. Говори се, че той не е признак на дълбока религиозност. По-скоро наличието му във владението демонстрира статуса на собственика.

В автопарка на Шоколадовия магнат има няколко автомобила: Mercedes-Benz Vito (2010), ВМW 750 LI (2011), ВАЗ-2108 (1990) и Jaguar XF (2008). Собственост на Порошенко е и малка яхта Bayliner 185R.