Белгийски политолог: Животът на Путин е в опасност

Животът на руския президент Владимир Путин е в опасност, смята белгийски политолог, цитиран от руския сайт Политнавигатор.нет и епицентър.бг

Западът унищожава националните лидери, които го застрашават, затова животът на президента на Русия Владимир Путин е в опасност, заявил белгийският дипломат и директор на Геополитическия изследователски център „Евро-Рус“ Крис Роман на кръгла маса „Ролята на санкциите в отношенията между Русия и Европейския съюз“ в Севастопол.

„Ако някой обижда Уолстрий, НАТО атакува навсякъде: в Либия, Ирак, Венесуела. Затова аз смятам, че животът на Путин е в опасност, защото той пречи на страшно много хора на Запад“, заявил Роман.

Главната цел на САЩ е нова война в Европа, цитира белгийският политолог кореспондентът на Политнавигатор.нет.

„Те организираха Втората световна война. Без Америка Хитрел щеше да банкрутира и не би атакувал Русия. Без Америка Украйна днес би банкрутирала и не би могла да направи нищо в Донбас. Мафията от Уолстрийт иска война с Русия. За Америка войната е бизнес, защото нея я защитават два океана“, казал още Роман. Той не вярва, че антируските санкции ще бъдат отменени.

„Половината белгийски круши се изнасяха за Русия. Нашите селяни сега плачат, защото са разорени. Но ние не трябва да бъдем наивници: санкциите ще се запазят много дълго. Европейският парламент няма да отмени санкциите, защото Европейският съюз – това е икономическата ръка на НАТО, а НАТО – това е военната ръка на Уолстрийт. Не вярвам, че политическите партии могат да променят нещо. Трябва ни народна дипломация. Трябва да кажем на Европарламента: върви там, където слънцето не грее. Трябва да направим всичко сами, ние можем да го направим“, казал още Крис Роман.