Башар Асад: Има връзка между събитята в Сирия и Украйна

Сирийският президент Башар Асад заяви, че целта на дестабилизирането на ситуацията в Сирия и Украйна е опит за отслабване на Русия. Това той заяви в интервю за руски журналисти, предава ТАСС.
„Има връзка между сирийската криза и случващото се в Украйна. Първо, и двете страни имат значение за Русия, второ, и в единия, и в другия случай целта е една – да се отслаби Русия и да се създаде марионетска държава”, каза Асад.
Сирийският президент подчерта, че задължение на всяка държава е да защити интересите на народа и страната си. Той заяви, че ролята на държавата се свежда до това тези интереси да се реализират.

Сирийският президент Башар Асад смята, че засилването на присъствието на Русия в Източното Средиземноморие помага за укрепването на стабилността в региона, пише „Росийская Газета“. „Русия играе важна роля в укрепването на стабилността в целия свят. В тази връзка мога да кажа, че приветстваме разширяването на руското присъствие в източното Средиземноморие , особено край нашите брегове и в нашите пристанища“, заяви президентът на Сирия.