Атанас Бозов оглави „Русофили“ в Казанлък

Автор: Яница Станчева

Досегашният член на общинската структура на Русофили в Казанлък Атанас Бозов бе избран за председател на общинската организация. До избора на Бозов се стигна след като преди по-малко от 2 месеца почина Ангел Попов, който беше координатор и председател на Русофилите в местната организация.

На свое заседание общинският съвет на НД „Русофили” Казанлък, проведено на 17 май 2017 г., местната структура единодушно избра за председател Атанас Бозов.

Поздравления към новият председател бяха изпратени от Николай Малинов – Председател на НД Русофили и от Пенчо Зулчев зам. председател по организационната дейност.

Атанас Бозов е руски възпитаник. Завършва трудово дело в Москва през 1980 г. Той постъпва на работа в „Арсенал” през 1962 година. До 1973 година е зъбонарезчик в завода, като междувременно отбива военната си служба. В по-голямата част от своя трудов път в казанлъшкото предприятие Бозов е бил синдикален лидер – Председател на цехова синдикална организация, на заводска синдикална структура. Четири години е бил секретар и на Общинския съвет на Българските професионални съюзи в Казанлък. От 1990 година досега той е председател на организацията на КНСБ в „Арсенал”. Бозов е сред синдикалните доайени в Казанлък. От 2003 година е член на казанлъшката структура на русофили в Казанлък.

http://www.kazanlak.co/ot-kazanlak/item/6619-atanas-bozov-oglavi-rusofili-v-kazanlak