Асад: Алепо ще се превърне в гробище за Ердоган

Алепо ще се превърне в гробище за режима на турския президент Реджеп Ердоган, където ще „бъдат погребани всичките му мечти и надежди“. Това заяви сирийският лидер Башар Асад в обръщението си към депутатите от Народния съвет, предаде ТАСС.

„Когато не успяха да постигнат това, което искаха, последва открита декларация за подкрепата им на тероризма и излизането от споразумението за прекратяване на военните действия“, заяви той. „И ние видяхме това, когато бяха атакувани цивилното население и болниците в Алепо“, добави сирийският президент.

„Фашисткият режим на Ердоган се концентрира върху Алепо, защото претърпя крах в Сирия и това е последната му надежда да реализира ислямисткия си проект „Братя-мюсюлмани”, посочи Асад. „Но Алепо ще се превърне в гробище, където ще бъдат погребани всички мечти и надежди на този касапин”, каза още президентът на Сирия.

Той благодари за подкрепата на Русия, Иран, Китай и ливанската съпротива. „Поражението на тероризма е неизбежно, докато има страни като Русия, Иран и Китай, които подкрепят сирийския народ, стоят на страната на истината и на потиснатите срещу потисниците. Благодаря им за твърдостта на позицията им по отношение на нас. Тези държави не потъпкват принципите си и традиционно се стремят да подкрепят правото на народите за самостоятелен избор на собствената им съдба“, отбеляза Асад.