Американско издание: Именно НАТО със своите „мащабни учения“ изостря конфликта с РФ

Именно НАТО със своите „мащабни учения“ до руската граница ще изострят конфликта с Русия, а не обратното, пише американското интернет-издание Antiwar, предаде РИА Новости.

Северноатлантическият алианс, продължаващ да се оплаква от „руската агресия“, за пореден път провокира ескалацията на напрежението край руските граници, отбелязва още медията.

По-рано се появи информация, че Великобритания и НАТО са започнали мащабни военни учения за търсене и унищожаване на подводници на условен противник край границата с Русия. Операцията бе наречена „Пъргава мангуста“.

Това е последното от серията мащабни учения на НАТО, провеждани в близост до руските граници, и докато официалните лица продължават да твърдят, че руснаците са държат агресивно, изглежда точно НАТО демонстрира войнствеността си, съобщава още американското издание.

Както отбелязват западните медии, ръководството на НАТО не крие, че ученията са „актуални“ в светлината на „безпокойството от неотдавнашните инциденти, свързани с руските въоръжени сили“.

Съдейки по всичко, става дума за инциденти с „неидентифицирани обекти“, открити край бреговете на няколко европейски страни. И в частност, медиите съобщаваха за открита в шведски води чуждестранна подводница. Подозрителният плавателен съд, който шведските военни са взели за чужда подводница във водите на Стокхолмския архипелаг, в действителност се оказа „технически кораб“.